Doneaza obiecte vechi / defecte

Obiectele care nu iti mai sunt de folos tie, pot crea un impact social enorm, prin crearea cadrului in care diverse persoane din categoriile defavorizate si copii din aceste grupuri pot beneficia de sprijin educational si financiar.

De asemenea, ele ne pot ajuta in misiunea noastra de a schimba “interfata” Iasi-ului intr-una mult mai calda si primitoare, precum si mai empatica cu problemele sociale si de mediu.

– – –

Activitatea noastra se desfasoara prin colectarea unor “deseuri” din mediul inconjurator si refolosirea acestora in crearea de noi produse, readuse pe piata sau folosite in cadrul proiectelor.

Un lucru poate fi privit ca fiind “Deseu”, in varianta cea mai simpla, in momentul in care nu mai este de folos proprietarului. Acestea pot fi atat defecte, uzate, vechi, iesite din garantie, dar si in stare functionala foarte buna, insa nu au un uz direct pentru posesor.

Cu totii suntem posesori de diverse “deseuri”, pe acasa, prin magazie sau pod, pe la servici, pe la rude, care pot sa nu ne mai fie de folos, in mod direct. Acestea de regula ori sunt depozitate ori sunt aruncate.

Noi intram in peisaj, in momentul in care posesorii doresc sa renunte la diversele obiecte, si le oferim o alternativa la “doar a le arunca la gunoi”.

– – –

Noi colectam diverse obiecte:

  • Scaune de Birou

Scaune de Birou inainte de Reconditionare

Scaunul de birou a fost primul produs reciclat al Asociatiei si unul dintre cele mai bine primite pe piata pana in momentul actual.

Indiferent de starea in care se afla, noi putem sa folosim sau sa reconditionam macar o parte din piesele acestuia, in loc ca acestea sa fie depozitate la gropile de gunoi.

– – –

  • Piese de mobilier (birouri, scaune, mese, biblioteci, rafturi, cuiere, etc)

Piesele de mobilier reprezinta cel mai diversificat si promitator domeniu de deseuri cu care lucram. Indiferent de natura, vechimea sau starea lor, orice obiect de mobilier poate fi reconditionat sau refolosit in crearea altor obiecte prin Reciclarea Creativa sau Arta prin Reciclare.

Principala nevoie a pieselor de mobilier in cadrul Asociatiei nu il reprezinta factorul economic, de revanzare, ci crearea unui patrimoniu de logistica, care sa ne permita amenajarea unor noi spatii pentru proiectele viitoare, folosirea lor in desfasurarea proiectelor planificate, precum si implicarea in actiuni caritabile pentru cauze sociale.

– – –

  • Haine si Material textil

Hainele adunate, in functie de conditia lor, pot fi folosite in doua directii:

In cazul in care starea lor este buna, ele sunt facute pachete pentru diverse actiuni de caritate.

In cazul in care starea lor nu este suficient de buna, materialul textil este reciclat si refolosit ca material auxiliar in crearea unor produse precum Perne – Bean Bags, Tabureti, Saltele de Tatami, precum si alte produse care sunt momentan in stadiul de dezvoltare.

– – –

  • Jucarii

Cu totii avem jucarii vechi pe care nu le mai folosim, pe acasa, prin pod, pe sub pat, pe dupa dulap. Multe prind praful, le lipseste o mana, o roata, au vopseaua luata si un ochi in minus. Sau poate sunt in stare perfecta, insa pur si simplu nu sunt folosite.

Dar si o papusa fara un ochi sau o masina fara o roata pot face un copil fericit. 

Cautam sa adunam si sa gasim metode de a reconditiona orice fel de jucarie, care sa fie redirectionata mai departe catre cei care s-ar putea bucura de ele.

– – –

  • Bannere

Orice firma, institutie, asociatie sau ONG este posibil sa fi avut la un moment dat un banner, care si-a servit scopul si a ramas momentan inutil. Experimentam cu astfel de materiale pentru a gasi noi posibilitati de a crea material textil exterior pentru mobilier, tabureti si tatami.

– – –

  • Electronice

Electronicele sunt unele din principalele deseuri ale lumii moderne. Majoritatea sunt considerate defecte din motive minore si sunt aruncate, insa reciclarea lor in metoda traditionala (dezamasamblare, topire in materie prima) este dificila.

Noi incercam reconditionarea acestora si reutilizarea lor, in special pentru logistica in cadrul proiectelor ce le dorim implementate.

– – –

  • Bibiclete

Bicicletele vechi, cele care au ramas mici posesorilor odata cu trecerea timpului, cele care sunt uzate sau defecte, pot inca sa fie de folos. Noi incercam reconditionarea si transformarea lor in “Biciclete/Triciclete de marfa”, prin care sa putem implementa o metoda alternativa, mai eco-friendly, de transport al obiectelor si deseurilor.

De asemenea, cele prea mici pentru noi vor ajunge mai departe la cei care se s-ar putea bucura de ele pe parcursul copilariei lor, dar nu si le pot permite.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 

Precum si diverse materiale:

  • Polistiren

Polistiren folosit in principal la transportul marfurilor, poate fi maruntit si refolosit in crearea unor noi produse, precum Bean Bags, Taburete, Saltele de Tatami si nu numai. Acesta este un deseu foarte des intalnit si cu uz aproape nul pentru marea majoritate a publicului general.

In momentul de fata ele reprezinta un deseu foarte periculos, mai ales pentru fauna locala, mai ales pentru pasari, care le confunda cu alimente comestibile, el fiind foarte toxic.

– – –

  • PET-uri

Cu totii am auzit macar odata cat de mare este problema privind deseurile din PET, atat pentru faptul ca daca sunt aruncate in natura, acestea sunt descompuse in zeci de ani, precum si ca reprezinta o problema ecologica si de asemenea estetica foarte serioasa a lumii moderne.

Noi cautam constant solutii creative de refolosire a acestora in crearea structurii de rezistenta in cadrul unor Produse ale Asociatiei, precum Taburetii, dar si in cadrul unor Proiecte de Arta prin reciclare, care vor fi facute publice curand.

Advertisements

One thought on “Doneaza obiecte vechi / defecte

  1. Buna ziua observ ca sunteti o firma ce colectioneaza obiecte stricte.Intrebarea me este daca pot gasi la dumneavoastra o stea pentru scaun de birou si daca vindeti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s