Planul Nostru

Planul nostru maret are la baza o idee simpla:

Creem un business cu o prezenta puternica pe piata, care sa ne asigure stabilitate financiara si organizationala – care sa ne permita o devoltare neobstructionata a Incubatorului de Proiecte Sociale si sa ne permita sa oferim internshipuri si locuri de munca, la calitatea pe care o dorim.

– – –

Membrii fondatori ai Asociatiei nu au fost straini conceptului de voluntariat, fiecare activand in diverse organizatii de voluntari, ani de zile. Ne-am dat seama ca voluntariatul si activitatea desfasurata de astfel de ONG-uri este absolut vitala pentru orice Societate.

Imaginati-va doar ONG-urile si Asociatiile locale si ganditi-va la ce actiuni si proiecte intreprind. Daca acestea si-ar sista activitatea sau ar fi motivati doar de catre castigul financiar, cum ar arata mediul nostru local? <>  <> Este o intrebare care ar trebui luata in considerare mult mai des.

Toastmasters AIESEC Bethany Salvatii Copiii ARAS BEST  ASII  SMURD      Mai Bine

Insa voluntariatul are limitele sale, iar ONG-urile de asemenea, unii dintre factorii critici fiind tocmai aspectul financiar si necesitatile membrilor, pe masura ce varsta si cariera progreseaza.

Astfel, cand am dezvoltat conceptul Business-ului, am avut noroc ca acesta deja aborda o pseudo-tema sociala, si anume Reciclarea.

Astfel am putut face mult mai usor legatura intre o idee de afacere profitabila si o Asociatie care sa poate dezvolta concepte si produse simple dar inovative, sa schimbe mentalitati si sa educe, sa ofere oportunitati tinerilor si sa aiba un impact sincer in societate.

– – –

Asociatia InoTech s-a dezvoltat in aceeasi masura ca un Business, cat si ca o Asociatie. 

Un Business simplu, oricat de bine s-ar fi dezvoltat, ar fi fost doar o metoda de a ne sustine financiar. O Asociatie fara independenta financiara nu ne-ar fi permis sa facem ceea ce ne doream sa facem cu adevarat.

Astfel ne-am decis ca aceasta era modul optim de actiune si am actionat in consecinta.

– – –

Ne-am propus sa avem o prezenta puternica pe piata, dezvoltand ideea de Reciclare prin Produse si Reciclare Creativa in sensul creerii unor produse care intr-adevar sa fie fezabile pietei actuale. Doar astfel vom putea schimba mentalitatea in privinta reciclarii si a produselor reciclate, care sunt privite ca un moft sau un compromis.

– – –

  • Internship-uri

Dezvoltand productia, produsele si creand un brand puternic, putem asigura stabilitatea organizationala si financiara, pentru a ne implementa ambitiile ulterioare.

Pe masura ce afacerea evolueaza, vom putea incepe sa asigura internshipuri calitative, platite, pentru cei care sunt cu adevarat pasionati de aceste domenii. Dar un “salariu” nu ar fi suficient. Ne dorim sa oferim directa legatura cu piata locala si nationala, si un plus de valoare, promovand munca lor sub tutela brandului Asociatiei.

Ne dorim de asemenea sa putem oferi legaturi cu mediul de business local si national, precum si deschidere catre diverse insitutii, asociatii si ONG-uri care pot sprijini eforturile acestora, in orice fel.

Infrastructura organizationala si financiara, cultura organizationala interna, posibilitatile de dezvoltare multilaterala personala si profesionala, echipa dinamica, precum si know-how-ul dobandit pe parcurs, toti acesti factori dorim sa faca parte din oportunitatile membrilor si din mediul de lucru.

– – –

  • Locuri de munca

Pe masura ce afacerea se va dezvolta, iar piata va fi mai primitoare fata de produsele si brandul nostru, vom putea creste capacitatea de productie si vom putea investi in dezvoltarea de noi produse si concepte.

Cu aceasta crestere a cererii, vom putea oferi locuri noi de munca pe partea de productie, in prima faza, iar ulterior, chiar in cadrul proiectelor sau a managementului de mijloc, in cadrul Asociatiei.

Principalul targhet al angajarior va consta in mediul tinerilor, precum si in mediul persoanelor din categoriile defavorizate sau protejate (someri, persoane cu dezabilitati, etc).

Locurile de munca in sine sunt doar un punct de plecare. Dorim sa dezvoltam, pe parcurs, un mediu de lucru cat mai dinamic si proactiv pentru cei angajati in cadrul Asociatiei, oferind si oportunitati de dezvoltare atat personala cat si profesionala multilaterala.

Nu dorim doar sa oferim un loc de munca, sau un salar, ci sa creem un mediu in care sa se deschida noi oportunitati angajatilor, atat in cadrul Asociatiei, dar mai ales inafara ei.

– – –

  • Proiectele sociale au un triplu rol:

In primul rand, reprezinta o modalitate foarte buna de promovare a activitatii & misiunii Asociatiei, aduncand un impact real, in mod direct, in mediul local.

In rand secundar, reprezinta o buna metoda de a demonstra ca lucrurile pot sta total diferit in privinta activitatilor ce pot fi profitabile; a mediului de lucru oferit angajatilor, internilor sau voluntarilor; cum poate fi facut un CSR de calitate in orice companie, fie ea multinationala sau doar un simplu IMM.

In rand tertiar, are scopul de a “educa” mediul local in privinta Ecologiei, Reciclarii, Proiectelor Sociale, Impactului ce poate fi adus prin actiuni simple, insa bine organizate si cu simt de raspundere, oferind idei indraznete, inovative si de calitate, nu doar actiuni mici cu rezultate trecatoare.

– – –

  • Produse Reciclate Calitative

Prin Produsele noastre cautam sa desfacem mitul ca produsele reciclate presupun  ori un moft ori un compromis.

In momentul actual, la nivel mondial, sunt infim de putine solutii, aplicabile si eficiente, privind refolosirea materialelor non-biodegradabile, implementate la scara mare si in volume substantiale. Chiar daca industria reciclarii a crescut exponential in ultimii ani, majoritatea solutiilor presupun transformarea deseurilor in materie prima,  implicand la randul lor costuri si emisii nocive.

Noi cautam sa creem o infrastructura in cadrul pietei, prin solutii practice de refolosire a unor astfel de materiale, care insa sa nu scada din calitate, functionalitate sau aspect, crand astfel produse care sa fie bine primite pe piata, sub tutela unui brand puternic, care in acelasi timp sa rezolve si o parte din problema deseurilor si ecologiei, a mediului local.

Nu cautam neaparat sa creem cele mai extraordinare sau sclipitoare produse, care sa fie nemaintalnite pe piata, ci urmarim mai mult sa dezvoltam produse simple, cu modalitati de productie accesibile, care sa poata fi preluate si implementate de oricine.

Cream astfel o platforma informationala care sa ofere oricui posibilitatea sa aiba acelasi impact precum noi, in mediul sau local. O astfel de extrapolare, aduce un potential de impact national si chiar mondial, chiar daca il oferim indirect.

Un alt mare avantaj pe care il oferim prin aceasta abordare consta in faptul ca toata productia se poate realiza in mediul local si national, neimplicand costuri de transport, precum si dezvoltand intr-o oarecare masura economia locala si creand locuri de munca in acelasi mediu.

– – –

  • Product placement in favoarea comunitatii.

Precum sunt firme care folosesc materiale promotionale pentru a atinge un public tinta, si aloca sume substantiale de bani si resurse umane, doar pentru a-si mentine prezenta pe piata, astfel si noi cautam sa ne plasam produsele.

Insa prin misiunea si activitatea noastra, precum si valorile care ne ghideaza deciziile, avem o directie de plasare a produselor orientata spre dezvoltarea si infrumusetarea mediului local, in drumul spre atingere a obiectivelor propuse.

Cautam astfel sa putem amenaja diverse spatii din mediul local, atat cu produse, cat si cu concepte de Reciclare Creativa si Arta prin Reciclare, care momentan vor ramane secrete, insa vor fi dezvaluite in urmatoarele 3-6 luni.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s