Despre Noi

Povestea este simpla:

Totul a inceput de la 2-3 prieteni care au jonglat cu aceasta idee de produse reciclate, de cateva luni bune, inainte sa fie creata Asociatia.

Acesti 3 crai de la rasarit erau magnificii: Andrei Neagu, Stefan Sava si Andu Andrici.

Andrei Neagu     Stefan Sava cu pisica     Andrici Andu

 – – –

Ideea de inceput era un simplu business profitabil, care sa ne ajute sa ne descurcam in urmatorii 3-5 ani. Cel putin acesta era planul initial, care a rezistat, onorabil, pentru cateva zile.

De la ideea de business, cu un produs simplu: Scaune de birou reciclate/reamenajate, am dezvoltat ideea de Asociatie, am gasit o noua directie in privinta productiei,am abordat o gama mai larga de posibile produse, si am dezvoltat posibilitatea crearii unui Incubator de Proiecte Sociale.

– – –

Ne-am pus pe treaba imediat, iar Primul prototip de Scaun de Birou “Reciclat” a fost prezent si la Business Days Bucuresti, unde am beneficiat de un feedback pozitiv de zile mari.

Acest lucru ne-a dat imboldul necesar sa dezvoltam mai departe aceasta idee mareata de “Asociatie”.

Business Days Bucuresti

Totul a depins de 2 lucruri: care erau pasiunile noastre & ce ne-ar place sa facem ani de zile de acum incolo. Pornind de la aceste lucruri, nu a fost greu sa dezvoltam conceptul dupa care sa ne ghidam.

Daca ar fi fost indeajuns pentru noi sa raspundem ca banii sunt cei mai importanti si ca ne-am simti bine stand comozi la plaja, probabil ca Asociatia nu ar fi ajuns nici macar la stadiul de idee.

Ne doream mai mult – mult mai mult. Ne doream sa creem ceva dinamic, indraznet, provocator. Ne doream sa creem ceva care sa rasune si sa intrige. Ne doream sa avem un impact. Ne doream sa aratam ca, investind putina pasiune si perseverenta, aducem conceptul reciclarii in situatia:

“Nimeni nu poate opri o idee a carei vreme a sosit.”

– – –

Business

Astfel Asociatia InoTech isi propune un domeniu relativ simplu de activitate economica:

Produse Reciclate, de calitate si bun gust, care sa ofere o competitie serioasa produselor conventionale. Aceasta activitate are scopul de a ne sustine, in dezvoltarea ambitiilor ulterioare.

– – –

Iar aceste ambitii ulterioare sunt cele care ne incanta cel mai mult:

  • Vrem sa Inovam – vrem sa dezvoltam concepte si produse noi privind reciclarea prin produse, reciclarea creativa, ecologie, proiecte de impact social si nu numai.
  • Vrem sa Educam – dorim sa ducem nivelul de constientizare si implicare, a publicului general si a asociatiilor de orice fel, in ecologie, reciclare, si in sprijinirea tinerilor care iau initiativa in acest sens, oferind solutii practice, nu doar idei.
  • Vrem sa Ambitionam – nu suntem adepti ai ideii “nu se poate”; nu doar refuzand-o, ci infirmand-o prin actiunile si realizarile noastre. Cu putina atitudine, putina creativitate si putin efort inteligent vom reusi sa ducem la bun sfarsit ce ne-am propus, oferind un exemplu dupa care sa se poata ghida si altii.
  • Vrem sa Unim – dorim sa creem un mediu in care avem acces la toate resursele necesare, nu doar pe plan financiar, in care sa putem duce la bun sfarsit toate ambitiile, proiectele si ideile celor implicati.
  • Vrem sa avem un Impact – din experientele naostre anterioare am observat cum multe proiecte si programe, cu un potential enorm, ajungeau sa aiba un impact mediocru. Noi ne dorim mai mult – mult mai mult.

– – –

Avem un “Proiect” ambitios. Suntem perfect constienti de acest lucru.

Incercam sa ne dezvoltam in multe directii, sa dezvoltam un business de succes, care sa ne poata sustine ambitiile ulterioare, care sa ne permita sa dezvoltam proiectele pe care ni le-am propus, care sa ne permita sa oferim si altora oportunitati mai bune de a activa in aceste domenii si sa ne satisfacem pofta de impact.

Suntem la inceput. Inca suntem tineri si nemuritori si foarte increzatori in fortele proprii, cu toate ca avem printre noi pragmatici fatalisti innascuti.  Cu toate acestea, ideea de a reusi sa realizam o asociatie precum am preconizat-o noi,  ne sperie teribil.

Si tocmai de aceea putem garanta ca vom depune tot efortul necesar sa facem treaba sa mearga.

“If your dreams don’t scare you, they’re not BIG enough.”

Fiti alaturi de noi!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s